Kutya meleg van!


Ki jobban, ki rosszabbul tűri, de a legtöbb állat nehezen viseli a hirtelen jött meleget. Az állattartónak (ha gondos gazdaként akar eljárni) oda kell figyelnie állatai naptól való megóvására.

A hÅ‘ségtÅ‘l állataink is szenvednek, nemtörÅ‘döm tartás következtében a nagy melegben az állatok el is pusztulhatnak. Az Orpheus ÁllatvédÅ‘ Egyesület melegben alkalmazható javaslatai segítenek a problémák elkerülésében.


Árnyékot és hűvöset!

Nyáron a hűvös levegÅ‘ fontosabb lehet négylábú barátaink számára, mint egy védelmet nyújtó kuckó. Gondoskodni kell arról, hogy állatunk napszaktól függetlenül bármikor be tudjon húzódni az árnyékba. Udvaron ez lehet egy füves talajon lévÅ‘ fa árnyéka vagy egy zöld sövény, lakásban tartott állat számára

Ne vigyük ki nagy hÅ‘ségben, árnyékot adhat egy sötétítÅ‘ függöny is.

Télen az itató befagyására kell ügyelnünk, nyáron meg arra, hogy az sose fogyjon ki, mindig legyen benne friss víz. Az életet adó nedvesség hamar elpárolog, ezért kell a nagy itató, és annak rendszeres töltése.

A sétáltatás fontos a házikedvencek számára. Ezt érdemes kora reggel és késÅ‘ este elvégezni. A hűvösebb idÅ‘pontra beütemezett séták a gazdák számára is jobban elviselhetÅ‘ek. A legtöbb kutya szeret úszni. Érdemes egy-egy nagyobb séta alkalmával felkeresni a kijelölt kutyaúsztatókat, hogy négylábú barátaink is élvezhessék a nyarat.

Állataink is leéghetnek!

A tűzÅ‘ napon tartózkodó kutya is leéghet! A leégés elsÅ‘sorban a fület, orrot, a talaj miatt a tappancsokat érintheti. Nagyobb séták elÅ‘tt használhatunk fényvédÅ‘-leégés elleni krémeket. LehetÅ‘leg ne a felforrósodott aszfalton sétáljunk, hanem a füves talajon.


LehetÅ‘leg a fűben sétáltassuk a kutyát

A réteken-erdÅ‘kben való séta alkalmával a toklászok és bogáncsok is problémát jelenthetnek. Könnyen bekerülhetnek a fülbe, befúródhatnak a talppárnák közé és irritálhatják a bÅ‘rt, fájdalmat, tályogot okozva. Az erdÅ‘ben a vadász az úr. A gazdátlannak látszó állatokat a mezÅ‘Å‘rök puskával kilÅ‘hetik. Érdemes a gazdáknak az erdÅ‘ színeitÅ‘l eltérÅ‘, jól látható ruházatot ölteniük a balesetek elkerülése érdekében. Soha ne engedjük kedvencünket vadak után futkosni mivel az erdÅ‘kben élÅ‘ vadakban okozott károkat meg kell fizetnünk.



 

(Forrásmegjelölése: http://www.haziallat.hu/ace-ventura/allatvedo/kutya-meleg-van/)

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek