900 kutya veszhetett el idén szilveszterkor


Sok száz elkóborolt kutyáról, macskáról és egy nyusziról is érkezett bejelentés a Szilveszteri ÁllatmentÅ‘ Ügyelethez.

26230770 1564852630228767 722790204643936303 n

Fotó: Szilveszteri ÁllatmentÅ‘ Ügyelet / Facebook

A Szilveszteri ÁllatmentÅ‘ Ügyelet négy évvel ezelÅ‘tt indult, kifejezetten azzal a céllal, hogy az újévi ünnepléskor eltűnt állatoknak segítsenek hazatalálni. A 24.hu az ügyelet alapítóját, Pintér Attilát idézi, aki így összegezte a petárdázás eseményeit:

Az elÅ‘zÅ‘ évekhez hasonlóan, idén 1000 elveszett állatról tudunk, közülük rengetegen örökre eltűnnek vagy menhelyre kerülnek, és csupán az esetek felében kerülnek haza. Túlnyomórészt kutyák eltűnését jelentik, de minden évben keresnek 30-40 macskát is. Országosan BudapestrÅ‘l, valamint Pest megyébÅ‘l érkezik a legtöbb bejelentés, és a chipek magas arányának köszönhetÅ‘en itt a legnagyobb a sikeres hazatalálások száma.

"Sajnos a halálos balesetek száma sem csökken, és idén is 40-50 kutya vesztette életét az utakon, pedig mindez megelÅ‘zhetÅ‘ lenne, derül ki az MSD Animal Health felmérésébÅ‘l" - fogalmaz a 24.hu.

A szilveszteri petárdázás nagyon megosztja a magyarokat. Számos kép és videó mellett súlyos vélemények is érkeztek az Index szilveszteri felhívására, amelyben arra kértük olvasóinkat, hogy küldjenek videókat, amelyen az látszik, hogy éli meg kutyájuk-macskájuk a petárdázást.

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek