Miért jó, ha a kutya elkísér dolgozni?


Egyre több amerikai munkahely válik kutyabaráttá: a kezdeményezés révén nem csupán az irodai légkör válik kellemesebbé, de az alkalmazottak is több időt tölthetnek napközben kedvenceikkel egy-egy rövid séta vagy stresszoldó játék erejéig.

Dolly csupán egyike annak a több millió ebnek, amelyek nap, mint nap elkísérik gazdájukat az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kutyabarát munkahelyekre. Az idén június 22-ére meghirdetett Vidd magaddal munkába a kutyádat is! (Take Your Dog to Work Day) elnevezésű kezdeményezés pedig valószínűleg még több gazdit sarkall majd a házi kedvenccel közös munkára.

"Ez remek módja a hatékony és kreatív munkahelyi légkör kialakításának. A kutyák remek nyugtatóhatással bírnak: amikor a hullámok kezdenek összecsapni az ember feje felett, akkor csak leheveredik melléjük a földre, játszik velük, vagy elviszi őket sétálni" - mondta Dolly gazdája, a Los Angeles-i Authentic Entertainment televíziós vállalat munkatársaként dolgozó Erin McCormack.


Az állatoknak szánt termékek gyártóit és forgalmazóit képviselő American Pet Products Association (APPA) tavalyi felmérése szerint naponta 1,4 millió amerikai kutyatulajdonos visz munkába mintegy 2,3 millió ebet. A szervezet legutóbbi kutatása pedig azt mutatta, hogy 2006-ban minden ötödik vállalat kutyabarát volt az Egyesült Államokban. Len Kain, az amerikai államok kutyabarát munkahelyeit számba vevő DogFriendly.com című internetes oldal szerkesztője szerint ez a szám helytálló lehet, amennyiben figyelembe vesszük az egyszemélyes irodákat, az otthon dolgozó állattulajdonosokat és a kiskereskedőket is.

Az ország legnagyobb munkáltatói sem akarnak lemaradni: ma már a Google Inc. és az Amazon.com vállalatok alkalmazottainak sem kell nélkülözniük a kutyáikat napközben. "A műszaki-, illetve szoftvergyártó vállalatok általában az állatbarát kategóriába tartoznak, mivel olyan speciális képzettségű szakemberekre van szükségük, akiket nehéz megszerezni, éppen ezért nem akarják őket elveszíteni és igyekeznek mindenben a kedvükben járni" - mondta Kain.

McCormack szerint a kutyák segítenek a munkahelyi kommunikációs korlátok leküzdésében: a vérükben van a párbeszéd-kezdeményezés és a fagyos hangulat feloldása. Mint arra Kain rámutatott, sok vállalat azonban olyan épületben működik, ahová tilos kutyákat bevinni, az élelmiszerboltok, éttermek, fodrászatok és orvosi rendelők esetében pedig külön előírás lehet az ebek távol tartása.(Forrás megjelölése: http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-502828)

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek