Hogy tanítsuk meg kutyánkat biciklizni?


A biciklizés rögtön egy második lépés, mivel szükség van arra, hogy a kutya láb mellett sétáljon. Ha ez jól megy, a kutya ránk figyel, nem szalad el macskák, más kutyák, vagy emberek után, és nem húz! Akkor és csakis akkor, jöhet a biciklizés. Legyünk nagyon elővigyázatosak, és csak olyan helyen próbálkozzunk, ahol nem járnak autók.

Először szoktassuk hozzá a kutyát a biciklihez, ne féljen tőle, de lássa, hogy gurul, és nagyobb mint ő, figyeljen oda. Ha felvettük a védőszereléseket: bukósisak, térdvédő stb., akkor indulhatunk. Fogjuk a pórázt a kezünkbe, de ne akasszuk rá a biciklire! A póráz végén lehetőleg legyen kutya is, mert anélkül nehéz:)

Induljunk el a biciklivel, de ne szálljunk fel, csak guruljunk. Figyeljünk a kutyára, ha szépen jön, akkor gyorsíthatunk.

Ha nem akar elindulni, ne rángassuk, próbáljuk jutalomfalattal mozgásra bírni. Eddig pár perc alatt minden alkalommal megértették a kutyák, hogy mire megy ki a játék.

Ne feledjük, az első pár alkalom a tanulásról szól, lehet hogy már nagyon jól ment egyszer-kétszer, de utána erős visszaesés történik. Ne ijedjünk meg, legyünk türelmesek a kutyussal.

Nem minden kutya tanulja meg, de amelyik igen, az nagyon élvezi, mivel ilyenkor beleadhat mindent, úgy futhat.

Én eddig jó pár  kutyával próbálkoztam, mind nagyon élvezte:).


 

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek