Kutya-világkiállítást rendezhet Budapest


Kibékült a két legnagyobb magyar kutyatenyésztő-szervezet, így meg lehet rendezni a kiállítást.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) és a Magyar Ebtenyésztő Szervezetek Szövetsége csütörtökön együttműködési megállapodást írt alá a Vidékfejlesztési Minisztériumban, Budapesten. Ezzel elhárult az akadály az elől, hogy a MEOE megrendezze a jövő év első felében Budapesten a kutya-világkiállítást - közölte a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete.



A megállapodással lehetőség nyílt a hazai kutyatenyésztésben elhúzódó visszás helyzet lezárására - áll a közleményben. A megegyezés alapfeltétele volt, hogy a hazai kutyás szövetségek - a nemzetközileg elfogadott FCI rendszer és a Magyarországon államilag elismert, de nemzetközi elismertséggel nem bíró szervezetek - egymással együttműködve és egyetértésben dolgozzanak ki megoldást a kölcsönös kompatibilitásra.

Az ügy előzménye, hogy nyáron - az állatvédelmi törvény módosításával - a MEOE csaknem egy év haladékot kapott ellentmondásos helyzetének rendezésére, amely abból fakad, hogy miközben az egyesület a Nemzetközi Kinológiai Szövetség egyetlen elismert magyar tagja, a magyarországi jogszabályok szerint nem állíthat ki ebtörzskönyvet.

A két szervezet közti konfliktus feloldását szeptemberben a vidékfejlesztési tárca vállalta fel. A szakértői egyeztetések első ülésére októberben került sor, akkor kezdődött meg a tenyésztőszervezeti feladatok egymás közötti megosztásán alapuló szervezetrendszer kidolgozása.

origo.hu
következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek