Kutya- és sportszeretet – Elkezdődött a kutyaszán-bajnokság


Egész évben arra vártak a sepsiszentgyörgyi kutyaszán-versenyzők, hogy végre a puha hóban szánozhassanak, versenyezhessenek. Hétvégén megkezdődött a kutyaszán országos bajnokság, az első forduló színhelye Borszék volt.

A tavalyhoz képest a háromszéki csapatok száma nem változott, Kovács Attila két malamuttal, Zágoni Zsolt pedig a négyfogatosok közt versenyez idén, de csak három kutyával, egyik malamutja ugyanis elpusztult. A szabályzat megengedi, hogy eggyel kevesebb kutya húzza a szánt, ez természetesen hátrányt jelent. A borszéki fordulót Kovács Attila első helyen zárta, Zágoni Zsoltot viszont kizárták, mivel a szombati futamon részt vett ugyan, de a vasárnapin már nem.



A husky kategóriában a Kiss testvérek képviselik Háromszéket, hol Eszter, majd pedig Emőke hajtja a kutyákat, a lányok néha édesapjuknak, Kiss Csabának is „megengedik”, hogy versenybe szálljon. Ők a hétvégi fordulón nem vettek részt, ám a következőkben bekapcsolódnak a pontvadászatba.

A háromszéki versenyzők elmondták, bizony elmennének a kutyaszán Európa-bajnokságra is, amit az idén Szlovákiában rendeznek, ehhez viszont több kutyára lenne szükségük, amelyek közül kiválogathatnák a legjobb formában levőket, no meg tehetős támogatókra is számítanak. A következő fordulóra jövő héten kerül sor a Gyilkos-tónál.

Szöveg és kép: Székely Hírmondó


következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek