Letöltendőt kaptak Fülöp kutya kínzói


Állatkínzás miatt négy-négy hónap letöltendő fogházra ítélte szerdán a Nyíregyházi Járásbíróság azt nagycserkeszi férfit és nőt, aki a Fülöp nevű, embertelen körülmények közt tartott kutya gazdái voltak - tudta meg a Magyar Nemzet. A kutya nyakára szoros zsinórt kötöttek, ami átvágta a szöveteket, emiatt a felismerhetetlenségig torzult a feje. A kutya annak ellenére elpusztult, hogy az állatvédők 772 ezer forintot költöttek a kezelésére, miután áprilisban rátaláltak. Erős idegzetűek itt megnézhetik az állatmentők képeit, hogy milyen állapotban találtak rá Fülöpre. 

Fülöp májusban

Fülöp májusban

B. Attila és M. Ágnes tagadták az állatkínzást, szerintük a kutya többször is megszökött, ezért kellett megkötni, de a tartás megfelelő volt. A bíróság szerint viszont a vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a kutya el fog pusztulni, de nem törődtek vele. A tanúként meghallgatott állatorvos azt mondta, soha nem találkozott még ilyen rossz állapotban lévő kutyával.

A bíró szerint a vádlottak a kutya pusztulását okozó zsinór nélkül is kegyetlenül bántak az állattal, de a nyakába bevágó, a nyelőcsövét roncsoló zsinór tette különösen kegyetlenné az ügyet.

A bírónő szerint példát kell statuálni az ilyen ügyekben, de enyhítő körülményként figyelembe vették a büntetlen előéletet, ezért kaptak négy hónapot és fogház fokozatot.

Az Állatbarát Alapítvány kérte a kutya gyógykezelésének megtérítését, amit a bíróság jogosnak tart, de polgári peres úton kell követelniük.

A vádlottak védője három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés bejelentése előtt.

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek