KUTYÁK ÉS KÜLÖNLEGES BARÁTAIK


Legutóbb a kutya-macska barátságról írtunk, azonban, ha az nem lett volna eléggé szívmelengető, hoztunk pár képet és videót, amik bizonyítják, hogy a kutyák nem csak az ember legjobb barátai. Akár hatalmas, vadon élő állatok, akár csepp házikedvencek, a kutyákban jó barátokra lelhetnek.

Kutya-(nagy)macska barátság

Tyber például csak egy átlagos menhelyi kölyökkutya volt, átlag feletti mozgásigénnyel és kirívó bundával, mikor egy állatkerti gondozó örökbe fogadta. Feltételezések szerint Tyber egy rat-terrier és egy Jack Russel terrier szerelemgyereke, ebből fakad óriási mozgásigénye. Sokáig csak otthon ülve várhatta a gazdit, ám hamar kiderült, a szabadban jobban elfárad, így egy nap elkísérhette Kelsie-t a Dade City-beli vadrezervátumba. Kelsie-nek különös ötlete támadt: nem csak szocializálni szerette volna Tybert, de egy különleges társat szánt neki – hogy kit, azt a kutyára és a bent élő kölyök állatokra bízta. Végül a bengáli tigrisek magas energiaszintje passzolt Tyber mozgásfüggőségéhez, legjobb barátja pedig egy Thunder nevű kistigris lett, akivel később együtt úsztak, napoztak és játszottak egész nap.

Képeket a vadrezervátum Facebook oldalán, itt találsz: https://www.facebook.com/pg/DCwildthings/photos/?tab=album&album_id=605895019428628

Álljon itt egy videó is, hiszen a mozgókép adja át igazán a történet kedvességét:

https://www.youtube.com/watch?v=HulXj2UHm3M

Azonban ezzel a nagymacska-szeretettel Tyber nincs egyedül. Brannon Rapp, egy szintén vadrezervátumban dolgozó nő kutyája, Carlisle is egy vadmacskában találta meg második legjobb barátját. Carlisle egy labrador, aki munkaköri feladata szerint a gondozókat kellett volna, hogy megvédje az esetleges gepárdtámadástól. Hamar megmutatkozott azonban, hogy a kutya kifejezetten érdeklődő a nagymacskákkal, főleg egy Edward nevű gepárddal szemben, így felmerült az ötlet: miért ne barátkozhatnának biztonságos körülmények között? Az eredmény a videó közepén látható:

https://www.youtube.com/watch?v=pcOwnqBl2a0

Ezzel nincsenek egyedül, hiszen az internet leghíresebb kutya-gepárd párosa szintén egy labrador és kedvenc nagymacskája:

https://www.youtube.com/watch?v=Ndlf5_L5gsE

Talán van valami a labradorokban, amit ezek a nagymacskák kifejezetten kedvelnek?

A kutyák legjobb barátai

Térjünk át a nagymacskákról egy szokatlanabb társállat felé. Egy észak-karolinai rezervátumban különleges barátság szövődött egy mentett orángután, Suryia és egy kék vadászkopó, Roscoe között. Történetük több szempontból is szokatlan: az orángutánbébi 3 éves korában elárvult, így került a rezervátumba, ahol azonban sem enni, sem inni nem volt hajlandó. Az állatorvosok már éppen kezdtek lemondani róla, ekkor azonban a menhely dolgozói egy idősebb, beteg kutyát találtak a közelben, akit azonnal az állatorvosi terembe vittek. Ebben a teremben tartózkodott éppen Suryia is, és a két elveszett állat hamar egymásra talált. Olyannyira, hogy azóta gyakorlatilag elválaszthatatlanok. Képeket a furcsa, ám annál mókásabb párosról itt találsz: https://www.instagram.com/explore/tags/suryiaandroscoe/

Bob, a golden retriever fiúcska nem mindennapi bandát állított össze Sao Paulo-béli otthonában. Ehhez nagy részben hozzájárul gazdája állatimádata is, de persze Bob kedvességére és türelmére is szükség volt, hogy ezt a hangoskodó, csipkelődő, rohangáló bandát féken tartsa. Hogy kik Bob legjobb barátai? Nyolc hullámos papagáj, és egy apró hörcsög. Nem hiszed? Járj utána: http://www.boredpanda.com/bob-golden-retriever-parrots-hamster-animal-friendship-sao-paulo/

Reméljük, tetszettek ezek a különleges barátságok! Ha a te kutyád is szeret más fajtákkal barátkozni, esetleg van másik házikedvenced, akivel különleges viszonyt ápol, egy kép mellett mesélj nekünk róla kommentben!

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek