A világ 5 legnagyobb testű kutyája


Leonbergi

A Németországban honos kutyafajta Leonberg városából származik. Hatalmas mancsok, nagy és erős lábak, valamint hosszú szőrzete teszik igazán fejedelmivé. Súlya elérheti a 80 kilogrammot is, marmagassága pedig a 80 centimétert. Remek házőrző és igazi társ.

Újfundlandi

Ez a szelíd jószág hihetetlen nagy odaadással védelmezi szeretteit. Új-Fundlanra az angol telepesek által kerülhetett. Elsősorban vízi mentőkutyaként tartják, de a nagy kutyusra vágyók házi kedvencüket is tisztelhetik benne. Marmagassága akár 70-75 centi is lehet, míg súlya többnyire 60 és 70 kiló között mozog. Imádnak lustálkodni, de azt is szeretik, ha játszanak velük, főleg, ha ez vízben történik.

 

Kuvasz

Egy magyar fajta is bekerült a top 5-be, a hatalmas kutyák rangsorába. A közel 80 centi marmagasságú kuvasz általában 55-60 kilogramm. Úgy tudni, már a kezdetektől őseinkkel tartott a népvándorlások során. Remek őrző-védő, tökéletes terelőkutya. Gazdáival szemben szelíden, odaadóan viselkedik. Igényli a törődést és a szeretgetést.

Dán dog

Akár 80 kilót is nyomhat ez az elegáns és tiszteletreméltó fajta. Marmagassága akár az egy métert is elérheti. Érdekesség, hogy angolszász területeken dán dogként ismerik, mivel a dánok és a németek között folyik vita az állat eredtéről. Igazi arisztokrata kutyus, akiről már az ókori egyiptomi sírkamrák falain is láthatóak rajzok.

Bordeaux-i dog

Mély, öblös hangját ritkán hallani, csendes, szelíd kutyus. 50-60 kiló körüli testsúlya és közel 80 centis marmagassága igen jelentőségteljessé teszik. Kitűnő őrkutya, családját mindig megvédi. Szívesen játszik gyerekekkel, és egyéb háziállatokkal is jól kijön. Származását a tibeti térségre saccolják, de Európában Franciaországból terjedt el. Régen kopóként alkalmazták, farkasra, sőt medvére is vadásztak vele.

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek