A világ 5 legnagyobb testű kutyája


Leonbergi

A Németországban honos kutyafajta Leonberg városából származik. Hatalmas mancsok, nagy és erÅ‘s lábak, valamint hosszú szÅ‘rzete teszik igazán fejedelmivé. Súlya elérheti a 80 kilogrammot is, marmagassága pedig a 80 centimétert. Remek házÅ‘rzÅ‘ és igazi társ.

Újfundlandi

Ez a szelíd jószág hihetetlen nagy odaadással védelmezi szeretteit. Új-Fundlanra az angol telepesek által kerülhetett. ElsÅ‘sorban vízi mentÅ‘kutyaként tartják, de a nagy kutyusra vágyók házi kedvencüket is tisztelhetik benne. Marmagassága akár 70-75 centi is lehet, míg súlya többnyire 60 és 70 kiló között mozog. Imádnak lustálkodni, de azt is szeretik, ha játszanak velük, fÅ‘leg, ha ez vízben történik.

 

Kuvasz

Egy magyar fajta is bekerült a top 5-be, a hatalmas kutyák rangsorába. A közel 80 centi marmagasságú kuvasz általában 55-60 kilogramm. Úgy tudni, már a kezdetektÅ‘l Å‘seinkkel tartott a népvándorlások során. Remek Å‘rzÅ‘-védÅ‘, tökéletes terelÅ‘kutya. Gazdáival szemben szelíden, odaadóan viselkedik. Igényli a törÅ‘dést és a szeretgetést.

Dán dog

Akár 80 kilót is nyomhat ez az elegáns és tiszteletreméltó fajta. Marmagassága akár az egy métert is elérheti. Érdekesség, hogy angolszász területeken dán dogként ismerik, mivel a dánok és a németek között folyik vita az állat eredtérÅ‘l. Igazi arisztokrata kutyus, akirÅ‘l már az ókori egyiptomi sírkamrák falain is láthatóak rajzok.

Bordeaux-i dog

Mély, öblös hangját ritkán hallani, csendes, szelíd kutyus. 50-60 kiló körüli testsúlya és közel 80 centis marmagassága igen jelentÅ‘ségteljessé teszik. KitűnÅ‘ Å‘rkutya, családját mindig megvédi. Szívesen játszik gyerekekkel, és egyéb háziállatokkal is jól kijön. Származását a tibeti térségre saccolják, de Európában Franciaországból terjedt el. Régen kopóként alkalmazták, farkasra, sÅ‘t medvére is vadásztak vele.

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek