KUTYA-FRIZURÁK ÉS TRENDEK: DIVAT A KUTYAKOZMETIKÁBAN


Kíváncsi vagy, mi a legújabb módi, ha a kutyádat kozmetikushoz viszed? Melyik fazon most a menő, és melyik fajtának áll jól? A mai cikkben körbejárjuk a legnépszerűbb, legtrendibb kutyafrizurákat!

A kutyakozmetika már nem csak kiállításokon részt vevő kis- és nagytestű ebek kiváltsága, hanem az egyszerű városi gazdik kutyái is részesülhetnek eme luxusból, sőt! A kutya bundájának rendszeres ápolása, nyírása, ugyanolyan fontos, mint a saját frizuránk karbantartása, elengedhetetlen, hogy megfelelő kutyakozmetikust találjunk. Vannak az örök klasszikus, alap-fazonok, legtöbbször azonban a kis- és közepes testű, társasági kutyák fazonjai kavarnak nagy port a médiában. Lássuk, idén mi a módi, a trendi, avagy hogyan lehet übercuki a kistestű kedvenced.

A buborék

Ez a fazon gyakorlatilag az összes bolyhos bundájú fajta (shi tzu, westie, uszkár, törpe spitz, havanese, bolognese stb) számára elkészíthető, a végeredmény pedig egy plüsskutyához lesz hasonlatos. Ennél a fazonnál többnyire csak a fejszőrzetet nyírják gömb formájúra, illetve, ha szükséges, hozzáigazítják a bunda hosszát, így egy egységes szőrhosszú, golyófejű cukiságot kapunk. Hát nem édes?

Az oroszlán

Ez a fazon leginkább az uszkárokra és snauzerekre jellemző. A fejen, a hát hátsó harmadán, és a lábakon könyök alatt hosszan hagyott szőr trimmelése, a test többi részén a szőr leborotválása/rövidre nyírása jellemzi. A farok rész kétféle lehet: csupasz farok, nagy szőrös bojttal a végén, vagy egybefüggő, vastag szőrrel borított. Elegáns külsőt kölcsönöz a kutyának – legalábbis, amíg nem hempereg meg az első pocsolyában. Kiállításokon kifejezetten kedvelt fazon.

A rock&roll sztár

Szintén nagyobb testű, dús bundájú kutyákkal szokás elkövetni (snauzer, airdale terrer, uszkár stb.). A bunda nagy részét rövidre nyírják (test, lábak, nyak, fülek), csupán a bokák körül hagyva egy-egy adag szőrt lábszármelegítőnek, illetve a fej tetején és a tarkón át a marig egyfajta ’80as évek-beli rocker-frizurát készítve. A végeredmény egy uszkáron például így néz ki:

 

A kockafej

A buborék stílushoz nagyon hasonló divat a kockafej. Ez is számos kistestű, szőrős kutyán alkalmazható, kevésbé édes, ám annál viccesebb végkifejlettel:

A favágó-szakáll

Bizony, ez a divat nem csak a kétlábú pasiknál hódít, de a snauzerek, bobtailek, westie-k, és egyéb, szakállal rendelkező kutyafajták köreiben is. A fejtetőn és a testen rövidre nyírt szőr mellett kifejezetten jól mutat a szakáll:

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek