A 7 leghűségesebb kutyafajta


Angol pointer

Az angol pointer az egyik legrégebbi kutyafajta, a 17. század óta a nyulak felriasztására, jelzésére használják vadászatokon. Az egyik leghűségesebb kutya, nagyon fegyelmezett, értelmes és hűséges, vagyis minden olyan tulajdonság megvan benne, ami kivételesen lojálissá teszi. Remek családi eb, és akár lakásban is tarható, ha sokat viszik sétálni. Ennek ellenére azért az a legjobb neki, ha a szabadban, vidéken van, ahol van felfedeznivaló tere

Törpe foxterrier

A törpe foxterrier a foxterrier egyenes leszármazottja, de kis termetét az amerikai tenyésztÅ‘knek köszönheti. Nagyon szép és nagyon aktív kutyusok, akaratuk is erÅ‘s, de emellett képtelenül hűségesek és lojálisak a gazdijukhoz és a családjukhoz - soha nem tudnák elárulni azt, akit szeretnek.

Skye terrier

A gyönyörű nevű Skye terrier a skóciai Skye-szigetekrÅ‘l származik, róka-és borzvadászatra tenyésztették ki. Az elsÅ‘ jelzÅ‘, amit mindenki megemlít vele kapcsolatban, az az, hogy a végletekig hűséges; mindemellett persze független személyiségérÅ‘l is híres, önálló akarata van, amibÅ‘l nem nagyon enged. Az egyik legritkább kutyafajta, de remek társa lehet bárkinek.

Akita

Az akita a szamurájok kutyája volt, Japánban az egészség és a jólét jelképe. No, és a hűségé! Az akita ragaszkodása és hűsége már-már legendás. Hallottátok már Hacsikó történetét? Tokióban, a sibujai pályaudvar elÅ‘tt áll az akita kutyus szobra; kilenc éven át mindennap ugyanazon a helyen várta haza gazdáját, aki egyik tanítási óráján elhunyt. A kutya utolsó leheletéig, szélben-napsütésben várt, míg 11,5 éves korában Å‘t is utolérte a halál. A történetrÅ‘l film is készült Hacsi, a leghűségesebb barát címmel.

Anatóliai juhászkutya

Az anatóliai juhászkutya józan és éber eb, ám eléggé akaratos is, ezért olyan gazdi kell mellé, aki hasonlóan erÅ‘s, mint Å‘, vagy még keményebb - csak egy határozott ember érhet el nála remek eredményeket. Idegenekkel szemben bizalmatlan, de a családjához, gazdájához lojális, és tűzbe menne azért, akit szeret. Kell neki a változatosság, mert ha valami mindig ismétlÅ‘dik, azt hamar megunja.

Kuvasz

A kuvasz a Magyarországon ismert kutyafajták közül az egyik legrégebbi nyájÅ‘rzÅ‘ kutya, talán Å‘sibb, mint a komondor. A pásztorkodás megszűntével a tanyák és vidéki kúriák nyájÅ‘rzÅ‘kutyája lett, és esténként, ha eleresztették Å‘ket a láncról, életveszélyes volt magányosan csámborogni az alföldi tanyák közt - írja a Wikipédia. Nagyon okos, intelligens kutya, de fÅ‘leg kölyökkorában nevelhetÅ‘, késÅ‘bb már nehezebb betörni - ahogy az anatóliai juhászkutya esetében, úgy a kuvasz mellé is egy következetes, erÅ‘s jellemű gazdi kell, aki kordában tartja, de tudja irányítani is. Gazdáját rajongásig szereti, tulajdonát mindhalálig védelmezi, emellett lenyűgözÅ‘ szépségű - nem fogsz csalódi benne!

Rottweiler

A rottweiler marcona külsejével szöges ellentétben áll természete, ami barátságos, kedves és nagyon odaadó. A gazdájához hűséges, és nagyon szereti a gyerekeket. Lojalitását mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a Wikipédia szerint fÅ‘ feladata az Å‘rzés, gazdája biztonságáért akár az életét is adná. Egygazdás fajta, feltétlen engedelmességgel csak szeretett gazdájának dolgozik, de a családba beilleszkedve, többiektÅ‘l is elfogad parancsokat

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek