Milyen kutya illik hozzád? A csillagjegyed elárulja


KOS

A Kosok fiatalosak, sportosak, mozgékonyak. Ezért olyan kutya való nekik, amelyik képes követni ezt a tempót. Ráadásul a játékosság is elengedhetetlen. Ugyanis egy vérbeli Kos sosem öregszik meg, egész életében vidám, energikus és örökmozgó marad. Az is igaz, hogy a kutya átveszi, lemásolja a gazdi habitusát, de ez akkor az igazi, ha az alaptermészete ilyen, és nem kell olyasmit magára erőltetnie, ami valójában idegen tőle. Ennek megfelelően csak olyan fajták jöhetnek szóba, amelyek „sosem” öregszenek meg, ám mindig kaphatóak futkározásra, hancúrozásra és labdázásra. Ami még „jópont”, az a vadászat, mivel ez is benne van a Kosok vérében.

Kutyafajták: vizsla, foxterrier, vadászkutya

BIKA

A Bikák végtelenül ráérősek, békések, és utálnak mindenféle sürgetést. Ennek értelmében a kutya is legyen hasonlóan nyugodt vérmérsékletű! Az az ideális, ha gazdi és kutyus egyaránt olyan kényelmes ritmusban élhetnek, ahogy nekik megfelel. Akkor tökéletes az összhang, ha sokat lustálkodhatnak, ha a séták lassú tempóban, sok ücsörgéssel telhetnek. Ebben az esetben mindketten élvezik az együtt töltött időt, ami igazi ajándék. Természetesen a finom falatok sem hiányozhatnak, de ezzel nagyon óvatosnak kell lenniük, hogy az élvezeteknek nehogy elhízás legyen a vége, mivelhogy mindketten hajlamosak a túlsúly felszedésére.

Kutyafajták: basset hound, tacskó, bokszer


IKREK

Az Ikrek-szülöttek örökmozgók: nem bírnak egy helyben maradni. Kimondottan büntetés a számukra, ha nem sportolhatnak, nem kirándulhatnak, nem levegőzhetnek. Szóval gazdi és kutyus folyton úton van, ha Ikrekről beszélünk. Emellett a játékosság is előtérbe kerül: minden bohókás, gyerekes tevékenységet élveznek, különösen ha labda is van benne. Az Ikreknél bármilyen sport vagy játék tuti siker, ami labdával kapcsolatos. Ezzel párhuzamosan azonban a fegyelem és a szabályok terén vannak hiányosságok. Valószínűleg gazdinak és kutyusnak is jót tesz az együttélés, mivel muszáj valamilyen rendszert vinni az életükbe, ha egészséges életet akarnak élni.

Kutyafajták: bedlington terrier, uszkár

RÁK

A Rákok ragaszkodnak a szeretteikhez. Számukra egy kutya a szó szerint családtag. Ahogy az embereknek, a kutyának is vannak jogai és kötelességei. Mindemellett a Rákok kényeztetik, sőt babusgatják ölebüket. Ezt a környezetük nem mindig nézi jó szemmel, és gyakran kritizálják őket emiatt. A másik sarkalatos téma a szaporítás, mivel a Rákok imádják a kölyköket. Ha tenyésztésre adják a fejüket, egészen biztos, hogy gondosan ellátják, ápolják az anyaállatot és a kicsiket is. Ha ezt macerásnak tartják, akkor minél előbb ivartalanítsák a kutyájukat, mert nem az ő lelküknek való a „szelektálás”, mindegy, hogy egészségről vagy ésszerűségről van szó.

Kutyafajták: bobtail, spániel
 
OROSZLÁN

Az Oroszlánok semmiben sem szeretik az átlagos színvonalú dolgokat. Nekik mindig mindenből különleges, drága, egzotikus kell. Ez igaz a kutyákra is. Egészen biztos, hogy fajtiszta, nemes vérvonalú kutyát választanak. Nem sajnálják a pénzt sem az állatra, sem az oltásokra, sem a gondozására, mindenből a legjobbat kapja a kutya: orvos, táp, vitaminok, ház, játékok, kiképzés stb. Ennek fejében vannak „elvárások” is: olyan legyen a kutya, akivel meg lehet jelenni, lehet dicsekedni, akire büszkének lehet lenni. Ez utóbbi abból is adódhat, hogy versenyekre viszi az Oroszlán a kutyáját, ott pedig tarolni kell: csak az aranyérem ér valamit.

Kutyafajták: dog, csau-csau

SZŰZ

A Szűz-szülöttek kényesek a higiéniára. Ha ők kutyatartásra szánják magukat, akkor azt a tisztaságra, ápoltságra odafigyelve teszik. Nem szabad csodálkozni, ha séta után nedves ronggyal megtörlik a kutya lábát. Igazuk van, hiszen az emberek sem mennek utcai cipővel a kanapéra. Akkor tudnak harmonikusan együtt élni, ha a kutya fegyelmezett és alkalmazkodó. A Szüzek szigorúak és következetesek mindig mindenben. Igazságosak is, nemcsak másokkal, hanem önmagukkal is, sőt csak azt várják el pl. a kutyájuktól, amit saját maguktól. Emellett sokra becsülik a hűséget, ami egészen biztos, hogy az ő kutyájukban megvan.

Kutyafajták: német juhász, dalmata

MÉRLEG

A Mérlegek ízlése és stílusa kifinomult, imádják a divatos dolgokat. Kutyaválasztásukkor is ez dominál, tehát a kutyájuknak szépnek, illatosnak és mutatósnak kell lennie. Egyáltalán nem lényegtelen a külső, erre hajlandóak pénzt áldozni, de a kedves természet is elengedhetetlen. Ahogy a mondás tartja: „amilyen a gazdi, olyan a kutyus”. Mivel a Mérlegek rendkívül bájosak, tapintatosak, szeretetteljesek, alkalmazkodóak, készségesek, segítőkészek és figyelmesek, a kutyának is hasonló erényekkel kell rendelkeznie. Ha ezek nincsenek benne születésétől, akkor a gazdi képes megtanítani rá, hogy ezeket elsajátítsa, vagyis a saját képére alakítsa az állatot.

Kutyafajták: szetter, skót juhász, yorkshire terrier

SKORPIÓ

A Skorpiók soha semmiben nem az elvárások szerint döntenek, ennek értelmében olyan kutyát választanak, ami sok embernél kiveri a biztosítékot. Lehet a kutyájuk csúnya, megdöbbentő, vagy a „normálistól” valamiben eltérő: pl. a szemei eltérő színűek. Ha Skorpió a tenyésztő, akkor ő az, aki pl. kopasz kutyát tenyészt ki, vagy ijesztő, provokatív fajt fogad a kegyeibe, ugyanis a Skorpió lelke mélyén elutasítja a hízelgést, a nyálas rajongást és magát a farkcsóváló hűséget. Épp ezért nem várja el ezeket a kutyájától, sőt kimondottan utálja, és gyorsan leszoktatja ezekről. Sokkal többre becsüli a keménységet, a merészséget és harci szellemet.

Kutyafajták: huskey, doberman, római harci kutya

NYILAS

A Nyilasok magukhoz hasonló természetű, vagyis nemes lelkű, segítőkész, lelkes és nyíltszívű kutyát választanak. Egészen biztos, hogy az az állat, akit befogadnak, minden létező jót megkap: gondoskodást, szeretetet és kényelmet. Az is biztos, hogy mindezt a kutya úgy hálálja meg, hogy figyeli a gazdi minden pici rezdülését, és ha véletlenül életveszélybe kerül, akkor gondolkodás nélkül a megmentésére siet. Ők a bizonyítékai annak, miszerint „amilyen a gazdi, olyan a kutyus”, s mivel a tipikus Nyilas gyakran saját érdekeit félredobva rohan, ha valaki bajba kerül, a kutyája sem tehet másképp. De emellett a jó kedély, a játékosság és a tartás is jelen van.

Kutyafajták: újfundlandi, dog, bernáthegyi

BAK

A Bakok nem képesek kibújni a bőrükből, ha kutyáról van szó: feltétel és gondolkodás nélküli fegyelmet várnak el, ezért érdemes jól nevelhető és tanulékony fajtát választaniuk. Mindenképpen vigyék iskolába, de csak akkor, ha az életkora már alkalmassá teszi a kiképzésre. A fegyelem mellett a Bakok számára fontos a vérvonal is. Tuti, hogy utánanéznek a felmenőknek, és csak akkor adnak ki pénzt, ha biztos a fajtatisztaság. Ezzel párhuzamosan az egészségre is sok gondot fordítanak. Tudatosak a táplálkozás és a mozgás tekintetében, ők maguk is eszerint élnek. Miért tennének másképp a kutyájukkal kapcsolatban? Még jó, hogy ez mindkettőjüknek kedvező.

Kutyafajták: német juhász

VÍZÖNTŐ

A Vízöntők szeretik az állatokat. Lehet hogy jobban, mint az embereket. Sokszor érzik úgy, hogy az állatok mindig őszinték és egyenesek, ami a legtöbb emberről nem mondható el. Ebből kifolyólag előfordulhat, hogy a kutyájukhoz erősebben kötődnek, mint embertársaikhoz. Ha ők választanak, akkor olyan kutyára szavaznak, aki testalkatában, méretében vagy szőrzetében eltér az átlagtól. Az igazi Vízöntő nem törődik a társadalmi elvárásokkal és az aktuális divattal, sőt ezeket korlátozásnak élik meg, ezért harcolnak ellenük. Szóval kutyatartásuk sem mondható semmilyen vonatkozásban hagyományosnak; lehet, hogy együtt alszanak, esznek, fürdenek a kutyájukkal.

Kutyafajták: pekingi palotapincsi, afgán agár
 
HALAK

A Halak-szülöttektől teljesen idegen a sznobizmus és/vagy az észérvek. Így ők inkább érzelmi alapon döntenek, semmint racionálisan. Általában menhelyről vagy az utcáról fogadnak be kutyát, aki rendszerint sem nem fajtiszta, sem nem jól nevelt, viszont sérült és hátrányos múltú, érzékeny, megfélemlített állat, akinek vissza kell adni a képességet, hogy ismét tudjon bízni az emberben. Nemcsak a sebeit, de a lelkét is meg kell gyógyítani, és ez az, ami meghatja és cselekvésre sarkallja a Halak jegyű gazdikat. Egy idő után annyira egymásra hangolódnak, hogy képesek kitalálni egymás gondolatait és igényeit. Ez az összhang lenyűgöző.

Kutyafajták: keverékek







(Forrás megjelölése: http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20120515/kutya-horoszkop/)

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek