Labrador retriever

Vízi vadászok
Nagy termetű kutyák

 Nagytestű, nagyon kedves, jól képezhető vadászkutya. A gazdáját nagyon szereti, és jól kijön a gyerekekkel is. Kiváló munkakutya, jól képezhető a vakvezetéstől a bombakeresésig sok mindenre, de őrző -védőt ne próbáljunk meg faragni belőle, felesleges időpocsékolás. Az idegenekkel is oly kedves, hogy az a hír járja, hogy a betörőnek is visszahozza az elejtett zseblámpátcheeky.
 

 Az utóbbi néhány évben nagyon népszerűvé vált hazánkban, így sajnos súlytja ennek átka is. Mivel sokszor több mint tíz kölyök születik egy alomban, a szaporítók egyik kedvenc fajtájává vált. Így nagyon fontos, hogy megfelelő helyről szerezzük be a kölyköt, és a felmenők diszpláziára szűrtek legyenek!
 

 Vastag, dús bundája miatt kint is tartható, de lakásban is otthon érzi magát. A szőre jól tisztul magától is, nem szükséges gyakran samponnal fürdetni.

 Igazi vízimádó, úgyhogy egy törülközőt tartsunk kéznél. Erre nem azért lesz szükség, mert a kutya vizes lesz, hanem mert mi is. smiley
Nagy mozgásigényű fajta, mely mozgás lehet séta, futás, vagy úszás is.

Figyelni kell az etetésére, mert könnyen elhízik.

 Kinek nem ajánlott? Aki nem tud elég időt szakítani rá. Nem tűri az egyedüllétet, boldogtalanná válik. Ha nincs lemozgatva, akkor azt a kert bánja. Vagy ha lakásban lakik, akkor a berendezés.Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!