West Highland White terrier

Terrierek
Mini ebek, ölebek

Kistestű, éber, jó jelzőkutya. Minden érdekli, ami a házban és körülötte történik. Ha bármi felkeltette az érdeklődését, azt ugatással jelzi. Erős hangja van, ez a szomszédokat zavarhatja.
A mérete ne tévesszen meg senkit, nagy mozgásigénye van. Nem elég neki napi tíz perc séta, akkor boldog, ha legalább egy órát, de inkább többet szaladgálhat. Lakásban jól tartható, de kint is remekül érzi magát, csak télre kell neki egy melegedő. Viszont az állandó kíváncsiság miatt kint hamar összekoszolja magát, és a fehér színén ez nagyon meglátszik.
Szőrét rendszeresen ápolni, fésülni kell, különben összegubancolódik. Trimmelni, vagy nyírni szokták.
Más kutyákkal jól kijön, de ha kell megvédi magát. Egyéb állatokkal csak akkor tartható, ha együtt nő fel velük, mivel mindenre vadászik ami mozog, a békától a vakondon át a macskáig.
Nagyon értelmes, okos kutya, de az emberek ezt gyakran elfelejtik, mert azt hiszik, hogy mivel kicsi, ezért nem kell tanítani. Imád a gazdájával lenni, ugyanakkor nagyon magabiztos, önálló, nem igényli az állandó babusgatást.
Sajnos a szaporítók áldozata, sok kölyök születik csak azért, hogy pénzt lássanak belőle. Csak jó helyről hozzunk el kiskutyát, sok későbbi gondtól kíméljük meg magunkat.
Sokszor fordul elő allergia, a csirke és egyéb szárnyasok etetését kerüljük. Az allergia tünete lehet a szünni nem akaró vakarózás, vagy a nyalogatás.


Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!