Amatőr kutyák minősítő versenye


Fűzvölgy - Boxer, német juhász, spániel, angol bulldog és rottweiler. Csak néhány kutyafajta azok közül, melyek hétfÅ‘n indultak a T2 kutyaiskola minÅ‘sítÅ‘ versenyén. Az ügyességi, örzÅ‘-védÅ‘ valamint a speciális gyakorlatokat kizárólag amatÅ‘r ebek végezték el.
 
- A kutyáknak legalább 3 éves koruk elÅ‘tt érdemes lenne legalább egy alap oktatásban részesülniük, hisz adott szituációban megtanulnának helyesen viselkedni - tanácsolta Tislér Zoltán a T2 kutyaiskola vezetÅ‘je, a verseny szervezÅ‘je. - Ezzel nem csak a kutya, hanem a gazda élete is sokkal gondtalanabb lehetne.
 

 
 
Tislér Zoltán hozzátette: a viadallal is épp ez a célunk, tehát mi nem a sportversenyekre nevelünk, hanem szeretnénk általános szocializációra nevelni a kutyákat. ElÅ‘ször a családhoz kell hozzászoktatni, ám teljesen más képességek szükségesek az Å‘rzÅ‘-védÅ‘ feladatok ellátásához.
A minÅ‘sítÅ‘ versenyen: engedelmességi, Å‘rzÅ‘-védÅ‘, ügyességi valamint engedelmességi, ügyességi és speciális gyakorlatokban kellett a szigorú szabályoknak eleget tenni. A kutyaiskola vezetÅ‘je szerint csak az lehet hosszútávon is igazán eredményes, aki naponta foglalkozik kedvencével.



 
következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek