Metróalagútba ugrott Gréti a gazdája után


Budapest — Hihetetlen történet! Eszeveszett tempóval nyargalt keresztül a 3-as metró alagútján egy kis olasz agár. A 8 hónapos Gréti csütörtökön este 15 perc alatt sprintelte le a 16 kilométeres távolságot, elkerülve a halálos veszélyeket: a magasfeszültségű vezetékeket és a szerelvényeket.

– A Duna-partnál, egy belsÅ‘ udvaron játszott egy másik kutyával, körülbelül 10 percnyire a Dózsa Györgyi úti metrómegállótól, amikor hirtelen nekilódult. Csak késÅ‘bb döbbentem rá: a gazdája, Saci (21) után indult – emlékezett vissza dr. Turcsányi István Botond (28). A férfi rohant menyasszonya kutyája után, a metrómegállónál közölték vele: egy agár leszaladt az alagútba.– Az ellenÅ‘röknek elÅ‘ször sikerült visszatartaniuk, de tett egy félkört és elszaladt mellettük. Utána több megállóban is felbukkant a síneknél. Hiába próbálták szólongatni, sokkos állapotban volt – folytatta Botond. A kutyus úgy rohant, mintha rakétából lÅ‘tték volna ki: egy metróvezetÅ‘ a tanúja volt, amint a szerelvénye elÅ‘tt loholt, egy másikat pedig egyszerűen megelÅ‘zött.

Gréti végül a vonal másik végén, KÅ‘bánya-Kispestnél jutott ki a felszínre. Az üzemi területen éjszaka biztonsági Å‘rök keresték, de hiába. Másnap 16 óra körül futott be a jó hír: látták a sínek mellett.
– Nem mehettünk be az üzemi területre, ezért a kerítés mellÅ‘l szólongattuk, de megijedt, és kiszaladt a Gyorsforgalmira.

A kutyust csodás módon az autók sem ütötték el, viszont ismét nyoma veszett. Fél nyolckor aztán jött az újabb telefon: a Határ út melletti sporttelepen bukkant rá egy hölgy, aki másfél óra alatt centinként közelítette meg a reszketÅ‘ Grétit. – A talpa egy kicsit megkopott, és meg van szeppenve, de nincs már baja. Nagyon hálásak vagyunk a megtalálójának – fűzte hozzá Botond. K. P.

forrás: blikk.hu

következő hír
előző hír

Hozzászólások:

Nincsenek hozzászólások!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
További hírek